De anderhalve meter afstand houden is vanaf zaterdag 25 september in Nederland niet meer verplicht. Star-shl volgt echter de richtlijn vanuit de Federatie van Medisch Specialisten. Dat betekent dat we voorlopig de 1,5 meter blijven handhaven.

Waarom doen we dat?

Op onze locaties komen ook mensen met een kwetsbare gezondheid. Het afstand houden beschermt deze patiënten tegen risico op overdracht van Covid-19. Daarnaast willen we voorkomen dat medewerkers besmet raken en niet kunnen werken. We houden het daarom nog even zoals het is.

Onze medewerkers blijven gebruik maken van een mondneusmasker en handschoenen. We adviseren patiënten om een mondkapje te dragen tijdens het bloedprikken of een onderzoek.

Ook in onze wachtkamers houden we de 1,5 meter afstand aan.

Bloedafname - U kunt op de meeste locaties terecht zonder een afspraak te maken

Op veel locaties is een afspraak maken niet meer noodzakelijk. U kunt de locaties waar u terecht zonder een afspraak te maken vinden op onze website.

Op een aantal locaties is een afspraak nog steeds verplicht of wordt het dringend geadviseerd. U kunt deze locaties eveneens vinden op onze website.

Functie- en beeldvormende onderzoeken

U kunt een afspraak maken voor een functie- of beeldvormend onderzoek via het Klantcontactcentrum (telefoonnummer 088 020 95 55, geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur).

Indien u corona heeft of klachten heeft die hierop wijzen, worden beeldvormende en functie-onderzoeken uitgesteld tot u minimaal 48 uur klachtenvrij bent. Voor het inspannings-ECG en spirometrie (longfunctie onderzoek) geldt dat u hiervoor minimaal 14 dagen klachtenvrij moet zijn. Wij verzoeken u contact op te nemen met uw huisarts of verloskundige als uitstellen voor u niet mogelijk is.

Realiseert u zich a.u.b. dat vaccinatie tegen het Corona virus geen 100% garantie geeft tegen verspreiding van het virus onder ons. Dit betekent dat we u kunnen vragen (als ook als u al gevaccineerd bent) of u klachten heeft die passen bij Corona. We kunnen ook vragen of er sprake is van thuis quarantaine of een risico contact met Corona. Dit doen wij om onze dienstverlening voor iedereen zo veilig mogelijk te maken.

Voor actuele openingstijden verwijzen we u naar de betreffende locatie:

Vragen
Heeft u vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum (telefoonnummer 088 020 95 55, geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur).

Veelgestelde vragen voor patiënten