Update Corona virus (COVID-19): nieuwe aanwijzing voor inwoners in Noord-Brabant

9 maart 2020

Van het grootste deel van de Corona patiënten in Nederland is de bron bekend. De meeste patiënten zijn in Italië geweest of hebben contact gehad met een bevestigde patiënt. Van de patiënten waarvan geen bron bekend is of waarvan die nog onderzocht wordt, komt het merendeel uit Noord-Brabant of heeft een link met deze provincie.

Inwoners van Noord-Brabant
Om mogelijke verdere verspreiding tegen te gaan, vraagt het RIVM inwoners van Noord-Brabant om bij klachten van luchtweginfectie en/of koorts hun sociale contacten zo veel mogelijk te beperken totdat de klachten over zijn.

Wat vraagt Star-shl van u als u verkoudheidsklachten of klachten van een luchtweginfectie?
Kom dan niet naar Star-shl, maar neem telefonisch contact op met ons Klantcontactcentrum (088 020 95 55 van 8.00 tot 17.30 uur) om uw afspraak of thuisprik te verzetten. Neem ook contact op met uw huisarts wat te doen ingeval u acute medische hulp nodig heeft.

‘Groeten zonder aanraking’
Om verspreiding van het coronavirus te beperken, wordt u “begroet zonder aanraking”. Dat wil zeggen dat het schudden van handen wordt vermeden. Daarnaast vragen wij u om ook de algemene voorzorgsmaatregelen t.a.v. een goede hygiëne goed op te volgen:

  • Was u handen regelmatig of gebruik handalcohol
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoeken en gooi deze na gebruik meteen weg
  • Vermijd contact van je handen met je mond, neus of ogen