Door: Lenneke Hoosemans, stafarts Star-shl

Vernieuwde holterapparatuur in Regio Rotterdam-Rijnmond

Vanaf april vervangt Star-shl de huidige holters en eventrecorders op locatie Witte Keizer (Vissersdijk, Rotterdam) door nieuwe en hoogwaardiger holterapparatuur. De overige locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond volgen in de loop van 2022.

Deze nieuwe apparatuur wordt al sinds 2020 naar veel tevredenheid gebruikt bij holteronderzoeken in andere regio’s van Star-shl.

Wat verandert er voor u en uw patiënt?

Naast de gebruikelijke registratieduur van 24 uur is ook een holteronderzoek voor 72 uur aan te vragen. Hierbij wordt het hartritme continu geregistreerd. In tegenstelling tot een eventrecording is het vastleggen van afwijkingen op deze manier niet afhankelijk van het gebruik van een markeringsknop en worden eventuele ritmestoornissen ook in de tussenliggende periodes geregistreerd.

Doordat het merendeel van de (ernstige) ritmeafwijkingen binnen het tijdsbestek van 72 uur wordt vastgelegd, kunnen wij u de resultaten sneller terugkoppelen dan bij eventrecording van 1 week en is het onderzoek minder belastend voor uw patiënt.

Mocht u nog gebruik willen maken van een eventrecording (1 week), dan is dit onderzoek nog mogelijk op andere Star-shl locaties in regio Rotterdam-Rijnmond.

Uiteraard ontvangt u de uitslag in een bondige rapportage direct in het HIS zoals u van ons gewend bent. Indien gewenst, is er ook een uitgebreide rapportage beschikbaar.

Het aanvragen van deze onderzoeken kan eenvoudig via ZorgDomein.
Aanvullende informatie vindt u op onze website bij onderzoeken: holteronderzoek

U kunt ook contact opnemen via de medische administratie.