De inzet van procedure 'Bloedonderzoek met spoed' is mogelijk in situaties waarbij de uitslag van het bloedonderzoek bepalend is voor urgent medisch handelen. Spoedbepalingen worden in het laboratorium van Star-shl met voorrang behandeld. Wanneer u bloedonderzoek met spoed aanvraagt, wordt de uitslag gegarandeerd binnen 5 uur aan u gerapporteerd per fax. Er wordt altijd telefonisch contact met u opgenomen om te vragen of u de fax in goede orde heeft ontvangen. Indien nodig wordt er zelfs na sluiting van uw praktijk contact met u opgenomen. De uitslag wordt aansluitend elektronisch teruggekoppeld in uw HIS.

Hoe vraagt u aan?
Bloedonderzoek met spoed is op werkdagen telefonisch aan te vragen tot 12.00 uur. U kunt hiervoor bellen met het Laboratorium service centrum op het nummer 088- 020 95 88. In overleg met u wordt bepaald op welke locatie de patiënt geprikt zal worden. Het prikken kan, indien nodig, ook aan huis plaatsvinden.

Spoed na 12.00 uur?
Indien u een spoedbepaling wilt aanvragen na 12.00 uur, wordt in overleg met de vakspecialist nagegaan of dit voor u georganiseerd kan worden.

(Deze procedure is anders dan CITO die veelal in ziekenhuizen gebruikt wordt.)