In verband met corona zijn de wachttijden bij het Klantcontactcentrum mogelijk langer dan u van ons gewend bent. Heeft u vragen, bekijk dan de veelgestelde vragen.

De inzet van procedure 'Bloedonderzoek met spoed' is mogelijk in situaties waarbij de uitslag van het bloedonderzoek bepalend is voor urgent medisch handelen. Spoedbepalingen worden in het laboratorium van Star-shl met voorrang behandeld. Wanneer u bloedonderzoek met spoed aanvraagt, wordt de uitslag gegarandeerd binnen 5 uur aan u gerapporteerd per fax. Er wordt altijd telefonisch contact met u opgenomen om te vragen of u de fax in goede orde heeft ontvangen. Indien nodig wordt er zelfs na sluiting van uw praktijk contact met u opgenomen. De uitslag wordt aansluitend elektronisch teruggekoppeld in uw HIS.

Hoe vraagt u aan?
Bloedonderzoek met spoed is op werkdagen telefonisch aan te vragen tot 12.00 uur. U kunt hiervoor bellen met het Laboratorium service centrum op het nummer 088- 020 95 88. In overleg met u wordt bepaald op welke locatie de patiënt geprikt zal worden. Het prikken kan, indien nodig, ook aan huis plaatsvinden.

Spoed na 12.00 uur?
Indien u een spoedbepaling wilt aanvragen na 12.00 uur, wordt in overleg met de vakspecialist nagegaan of dit voor u georganiseerd kan worden.

(Deze procedure is anders dan CITO die veelal in ziekenhuizen gebruikt wordt.)