Tijdelijke verlenging doorlooptijden Pathan door overgang ICT-systeem

15 november 2022

Begin december 2022 zal Pathan overgaan op een nieuw Laboratorium Management Systeem (LMS). Dit is een ingrijpende operatie, vergelijkbaar met een HIS-implementatie in een huisartsenpraktijk.

Voor het Medisch Service Center, de analisten en pathologen van Pathan betekent dit dat zij zich de nieuwe werkwijzen eigen moeten maken door intensieve training vooraf. Desalniettemin zal hun snelheid van werken na de uitrol van het nieuwe LMS tijdelijk wel verminderd zijn. Daarom zullen de doorlooptijden van de pathologie diagnostiek in de maand december langer zijn dan u van ons gewend bent. Pathan zal zich inspannen om de doorlooptijden voor cito onderzoeken te handhaven, maar voor reguliere onderzoeken kan de doorlooptijd vanaf ontvangst materiaal op ons lab in deze periode oplopen tot 10 werkdagen. Huisartsen worden verzocht hiermee rekening te houden bij de communicatie met patiënten en bij het inplannen van terugkomafspraken in de maand december.

Als u vragen heeft over deze implementatie of aandacht wil vragen voor bijzondere gevolgen van deze maatregel, verzoek ik u contact met ons op te nemen via het Medisch Service Center van Pathan (010-4616661 / info@pathan.nl ).