Star-shl ondertekent Green Deal Zorg

9 februari 2023

Astrid van der Put en Maarten Buringh hebben namens Star-shl de Green Deal Zorg 3.0 ondertekend. Middels deze ondertekening committeert Star-shl zich aan de doelen uit de Green Deal en gaat duurzaamheid een onderdeel vormen van de bedrijfsstrategie van Star-shl.

De zorg in Nederland is verantwoordelijk voor 7% van de CO2-uitstoot, 4% van het afval en 13% van het grondstoffenverbruik. De productie, het transport en de afvalverwerking van medische producten veroorzaken een groot deel van deze uitstoot. Met het ondertekenen van de Green Deal ondersteunt Star-shl de beweging naar een meer duurzame zorg: minder verspilling, vervuiling en uitstoot in de zorg.

Astrid van der Put: “Als gezondheidsorganisatie in Zuid-West Nederland is Star-shl dagelijks bezig om de gezondheid en welzijn in Nederland te verbeteren. Een gezonde leefomgeving voor onze patiënten, medewerkers en vrijwilligers maakt daar ook een belangrijk onderdeel vanuit.“

green-deal.png

Wat is een Green Deal?
Green Deals zijn afspraken tussen de Rijksoverheid en andere partijen om duurzame plannen uit te voeren. De Green Deal 'samen werken aan duurzame zorg' wordt gefaciliteerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en gedragen door de zorgsector. 

Lees in bijgaande flyer meer over de (vijf) doelen van de Green Deal Zorg.