Uw kind in goede handen

De dokter wil het bloed van uw kind laten onderzoeken om te bepalen hoe we hem of haar het beste kunnen helpen. Star-shl beschikt over speciale kamers voor bloedafname, die zijn ingericht naar de belevingswereld van kinderen. Op onze beschikbare locaties zijn minimaal twee medewerkers aanwezig die zijn opgeleid door instructeurs. Deze instructeurs zijn getraind door het Sophia Kinderziekenhuis en hebben hun deskundigheid overgedragen aan onze medewerkers. Daardoor zijn zij uitstekend bekwaam in het omgaan met de emotionele en fysieke behoeften van kinderen en hun ouders of verzorgers bij de bloedafname. Uw kind is bij ons dus in goede handen. Samen met u maken we er een zo ontspannen mogelijk bezoek van.

Speelse ruimtes en deskundige medewerkers

We ontvangen jullie in een kamer die leuker is dan wat je normaal bij een dokter verwacht. De kinderprikkamers zijn ontworpen met kleuren en speelse elementen die de verbeelding van uw kind prikkelen. Deze zorgen voor afleiding. Onze bloedafnamemedewerkers zijn experts in hun vak. Zij nemen extra de tijd om kinderen op hun gemak te stellen. Zo maken we er een zo positief mogelijke ervaring van voor u en uw kind.

Waarom deze speciale aandacht voor kinderen?

Ook al laten elke dag duizenden mensen hun bloed onderzoeken, voor u en uw kind is het toch iets bijzonders. Misschien wel de eerste keer? Wij begrijpen dat een bloedafname voor zowel een kind als de ouders/verzorgers best spannend kan zijn. Star-shl wil daarom het bezoek voor jullie zo ontspannen mogelijk maken. Wij zijn ervan overtuigd dat in een ontspannen omgeving ook de bloedafname zelf zo goed mogelijk zal verlopen.

Locaties voor kinderen

Wilt u uw kind laten prikken door speciaal opgeleide medewerkers? Momenteel is dat al mogelijk in Breda, en zeer binnenkort volgen ook andere plaatsen. Klik op de knop hieronder om de beschikbare locaties te zien.

Locaties bloedafname bij kinderen

Veelgestelde vragen

Mag ik als ouder/verzorger erbij blijven?

Ja, u mag bij uw kind blijven tijdens de procedure. Wij begrijpen hoe belangrijk uw steun is voor het comfort van uw kind.

Nemen jullie de tijd voor mijn kind?

Ja, wij zorgen ervoor dat elke procedure zonder haast wordt uitgevoerd, met volledige aandacht voor de behoeften van uw kind.

Wat gebeurt er als mijn kind heel erg bang is?

Als uw kind erg bang is, gebruiken onze medewerkers technieken om te kalmeren en comfort te bieden, zoals afleiding en geruststelling. Onze medewerkers zijn getraind om met dergelijke situaties om te gaan.

(Hoe) moet ik mijn kind voorbereiden op de prik?

U kunt uw kind voorbereiden door te praten over het belang van de procedure op een begrijpelijke manier. Gebruik positieve taal en stel uw kind gerust. Overweeg om thuis alvast verdovende zalf aan te brengen als dat mogelijk is.