Op deze vragen vindt u veelgestelde vragen, onder andere over het coronavirus in relatie tot Star-shl. Voor algemene vragen over corona verwijzen wij u naar de website van het RIVM.
Ja, de locaties van Star-shl blijven ook tijdens tijdens de lockdown geopend. U kunt dus gewoon bij ons terecht voor bloedafname of een functie- of beeldvormend onderzoek. Alle locaties voldoen aan de voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. We houden op onze locaties de richtlijnen in acht zoals '1,5 meter afstand houden' en er wordt een maximaal aantal personen tegelijkertijd in de wachtruimte toegelaten. Het is verplicht een zelf meegebracht mondkapje te gebruiken op alle locaties van Star-shl. Star-shl volgt hierin de richtlijnen van de Rijksoverheid. Wij danken u voor uw medewerking en begrip richting onze medewerkers.
Star-shl heeft in het gebied Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant haar locaties volledig ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Hier kunt u terecht voor bloedafname en functie- en beeldvormend onderzoek.
Per 1 december 2020 is het verplicht een mondkapje te gebruiken op de locaties van Star-shl. Star-shl volgt hierin de richtlijnen van de Rijksoverheid.
Een afspraak inplannen voor bloedafname of een functie- of beeldvormend onderzoek gaat via deze pagina of telefonisch via het Klantcontactcentrum op telefoonnummer 088 020 95 55.
U kunt maar maximaal twee weken vooruit plannen. Is een tijdstip niet meer beschikbaar, dan is het betreffende moment volgepland.
U kunt dit tijdens openingstijden inleveren op een van de locaties voor bloedafname. U heeft hier geen afspraak voor nodig. Kom niet naar een locatie als u luchtwegklachten heeft.
Voor bloedafname kunt u dan naar het corona spreekuur komen. U vindt de locaties en tijden voor dit spreekuur in het overzicht van de bloedafnamelocaties met de vermelding 'voor patiënten met luchtwegklachten'.
Voor andere onderzoeken kunt u geen afspraak maken op het moment dat u klachten heeft die passen bij corona, in thuisquarantaine zit of als u positieve coronatestuitslag hebt. Wij vragen u de afspraak te verzetten tot u klachtenvrij bent.
U kunt bloed laten afnemen bij een prikpost. Heeft u trombose, overleg dit dan wel met de trombosedienst via telefoonnummer 088 020 95 10.
Voor de bloedafname aan huis maken onze medewerkers een afweging of dit veilig kan. Indien er luchtwegklachten zijn en er moet toch geprikt moet worden, dan worden extra persoonlijke beschermingsmaatregelen genomen (mondkapje, schort, handschoenen). Ons zorgpersoneel komt niet werken als ze zelf klachten hebben.
In de bevestigingsmail die u heeft gekregen na het maken van een afspraak staat een link. Via deze link kunt u de afspraak annuleren. Wilt u uw afspraak verzetten? Annuleer dan eerst de afspraak en plan daarna een nieuwe afspraak in.
Heeft u geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan telefonisch contact op met het Klantcontactcentrum op telefoonnummer 088 020 95 55.
Nee, Star-shl geeft geen uitslagen door aan patiënten, u dient hiervoor contact op te nemen met uw huisarts/aanvrager. De uitslag van uw onderzoek wordt zo spoedig mogelijk naar uw huisarts/aanvrager gestuurd. De uitslag is doorgaans binnen enkele dagen bekend.
De volgende onderzoeken worden uitgevoerd:
Regio Zuid-West Nederland:
Regio Rotterdam e.o:
Voor alle onderzoeken moet een afspraak gemaakt worden. Heeft u luchtwegklachten? Overleg dan met uw huisarts.
Vanaf maandag 11 mei is bij een echo één volwassen begeleider per zwangere toegestaan. Wij nemen hiervoor een aantal voorzorgsmaatregelen in acht:
Daarnaast vragen wij van zwangere en begeleider om de instructies die aan de telefoon en bij de ingang van de locatie gegeven worden op te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan niet te vroeg komen, eventueel wachten in de auto, anderhalve meter afstand tussen wachtenden in de wachtkamers en aanvullende aanwijzingen door de Star-shl medewerker, indien de wachtkamer te vol zit.
U krijgt de komende weken of maanden een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Dit is een injectie in de spier. Dit kan ook bij gebruik van bloedverdunners veilig. Zeker als op het moment van het prikken de INR onder de 3.5 is. Er kan door de injectie een bloeduitstorting optreden op de prikplek in de arm. Maar, het niet vaccineren is in deze rare tijd een groter risico dan het risico op een bloeduitstorting.
Wat vragen wij van u:
Star-shl heeft verschillende maatregelen genomen om verdere besmettingen te voorkomen. Uiteraard komt ons zorgpersoneel niet werken als ze zelf luchtwegklachten hebben. We vragen patiënten met luchtwegklachten contact op te nemen met het Klantcontactcentrum. Daarnaast werken we nu ook voor bloedafname op veel locaties volgens afspraak, zodat er niet teveel patiënten tegelijk in de wachtruimte zitten. Ook hebben we verschillende locaties die speciaal ingericht zijn voor patiënten met corona of een verdenking hiervan. Onze medewerkers werken hier met extra persoonlijke beschermingsmaatregelen, zoals een mondkapje, schort en handschoenen.
Op de website van het RIVM staat de actuele informatie over het coronavirus. U vindt hier ook veelgestelde vragen over het coronavirus.