Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen.

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via Marketing & Communicatie Star-shl

Locaties en afspraak maken

Waar en wanneer kan ik terecht voor een onderzoek?

Star-shl heeft in het gebied Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant haar locaties volledig ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Hier kunt u terecht voor bloedafname en functie- en beeldvormend onderzoek.

Hoe kan ik een afspraak inplannen?

Een afspraak inplannen voor bloedafname of een functie- of beeldvormend onderzoek gaat via deze pagina of telefonisch via het Klantcontactcentrum op telefoonnummer 088 020 95 55.

Waarom zie ik maar een beperkt aantal data bij het afspraken maken voor bloedafname?

U kunt maar maximaal twee weken vooruit plannen. Is een tijdstip niet meer beschikbaar, dan is het betreffende moment volgepland.

Waar kan ik urine, ontlasting en/of overig materiaal inleveren?

U kunt dit tijdens openingstijden inleveren op een van de locaties voor bloedafname. U heeft hier geen afspraak voor nodig. Kom niet naar een locatie als u luchtwegklachten heeft.

Ik wil nu liever niet dat er bij mij thuis bloed wordt afgenomen, wat moet ik doen?

U kunt bloed laten afnemen bij een prikpost. Heeft u trombose, overleg dit dan wel met de trombosedienst via telefoonnummer 088 020 95 10.

Voor de bloedafname aan huis maken onze medewerkers een afweging of dit veilig kan. Indien er luchtwegklachten zijn en er moet toch geprikt moet worden, dan worden extra persoonlijke beschermingsmaatregelen genomen (mondkapje, schort, handschoenen). Ons zorgpersoneel komt niet werken als ze zelf klachten hebben.

Ik heb een afspraak gemaakt voor bloedafname, maar wil deze graag verzetten of afzeggen. Wat moet ik hiervoor doen?

In de bevestigingsmail die u heeft gekregen na het maken van een afspraak staat een link. Via deze link kunt u de afspraak annuleren. Wilt u uw afspraak verzetten? Annuleer dan eerst de afspraak en plan daarna een nieuwe afspraak in.

Heeft u geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan telefonisch contact op met het Klantcontactcentrum op telefoonnummer 088 020 95 55.

Onderzoeken

Ik wil graag weten wat de uitslag van mijn onderzoek is, kan ik de uitslag via Star-shl opvragen?

Nee, Star-shl geeft geen uitslagen door aan patiënten, u dient hiervoor contact op te nemen met uw huisarts/aanvrager. De uitslag van uw onderzoek wordt zo spoedig mogelijk naar uw huisarts/aanvrager gestuurd. De uitslag is doorgaans binnen enkele dagen bekend.

Ik heb een zwangerschapsecho gepland staan, mag ik iemand meenemen naar de afspraak?

Er is bij een echo één volwassen begeleider per zwangere toegestaan. Er worden geen kinderen toegelaten tijdens de echo. Wij nemen hiervoor een aantal voorzorgsmaatregelen in acht:

  • Verplicht gebruik van handhygiëne door zwangere én begeleider voorafgaand aan binnenkomst in de echo-kamer;
  • Ten minste anderhalve meter afstand tussen begeleider en echoscopist. De echoscopist zal een stoel zodanig positioneren dat deze maatregel gehandhaafd wordt;
  • De echoscopist zal gebruik blijven maken van beschermende maatregelen.

Daarnaast vragen wij van zwangere en begeleider om de instructies die aan de telefoon en bij de ingang van de locatie gegeven worden op te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan niet te vroeg komen, eventueel wachten in de auto, anderhalve meter afstand tussen wachtenden in de wachtkamers en aanvullende aanwijzingen door de Star-shl medewerker, indien de wachtkamer te vol zit.

Algemeen/corona

Wel of niet een mondkapje dragen?

Mondkapjes zijn niet meer verplicht, maar we houden natuurlijk aandacht voor uw bescherming en we willen onze medewerkers zo veilig mogelijk aan het werk houden. Daarom:

  • Voelt u zich vrij om bij de bloedafname of bij een diagnostische onderzoek een mondkapje te dragen als u dat prettiger vindt.
  • Indien u liever heeft dat onze medewerkers tijdens de bloedafname of ander onderzoek een mondkapje draagt, dan kunt u dat uiteraard aangeven.

Let op: Er is een aantal locaties waar een mondkapje wel verplicht is. Dit is bij de locatie aangegeven onder 'bijzonderheden'. Houdt u hier s.v.p. rekening mee door een mondkapje mee te brengen.

Ik heb een uitnodiging gekregen voor een coronavaccinatie, heeft dit vaccin effect op mijn INR-waarde?

U krijgt de komende weken of maanden een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Dit is een injectie in de spier. Dit kan ook bij gebruik van bloedverdunners veilig. Zeker als op het moment van het prikken de INR onder de 3.5 is. Er kan door de injectie een bloeduitstorting optreden op de prikplek in de arm. Maar, het niet vaccineren is in deze rare tijd een groter risico dan het risico op een bloeduitstorting.

Wat vragen wij van u:

  • Krijgt u een uitnodiging voor de Corona vaccinatie? Geef de datum door aan de trombosedienst (per mail; tdlijn@star-shl.nl / op telefoonnummer 088 0209510 / via Tropaz / bij volgende INR-controle)
  • Was de laatste INR-meting voor de vaccinatie (te) hoog (INR > 3.5)? Dan moet u zeker contact opnemen met de trombosedienst, om te zorgen dat de INR op het moment van prikken niet te hoog is.
  • Toon bij het eerste contact na de vaccinatie het vaccinatiebewijs.
  • Na de vaccinatie de prikplek 2 minuten stevig af (laten) drukken, niet wrijven.
Waar kan ik actuele informatie over het coronavirus vinden?

Op de website van het RIVM staat de actuele informatie over het coronavirus. U vindt hier ook veelgestelde vragen over het coronavirus.

Tarieven onderzoeken

Wat kost een onderzoek?

Wat kost een onderzoek? Gaan de kosten af van het eigen risico? Hoe is het bedrag op mijn rekening opgebouwd? We kunnen ons uw vragen goed voorstellen.

Om een betere indicatie te geven van de kosten van een onderzoek, heeft Star-shl daarom een zoekmodule voor de tarieven ontwikkeld.

Op basis van omschrijving of code wordt het tarief getoond. Soms moet er een vervolgonderzoek plaatsvinden en is het tarief niet vooraf vast te stellen. Bij deze onderzoeken wordt het minimale en maximale tarieven weergegeven. Ook is er extra informatie op de pagina te vinden, zoals uitleg over de bijkomende kosten en het eigen risico en veelgestelde vragen.

U vindt deze online module via deze link.