Duurzaamheid

3 JUNI 2024 - Zojuist gepresenteerd:

Star-shl Duurzaamheidsjaarverslag 2023


In de wereld van vandaag is duurzaamheid niet langer een optie, maar een noodzaak. Bij Star-shl begrijpen we dat we een verantwoordelijkheid hebben om ons in te zetten voor een betere toekomst, zowel voor onze organisatie als voor de planeet. Daarom staat Star-shl voor een integrale aanpak op het gebied van duurzaamheid. Dit doen wij o.a. vanuit een duurzaamheidsstrategie waarin vier thema’s centraal staan:

  1. Footprint op het klimaat (verlagen van de CO2 uitstoot).
  2. Circulaire economie (hergebruik van materialen).
  3. Mensen en werkgeverschap (sociaal ondernemen).
  4. Goed bestuur centraal (duurzaam ondernemen).

Green Deal Zorg 3.0.

Star-shl heeft op vrijdag 17 november een mijlpaal bereikt met de officiële ondertekening van de Green Deal Zorg 3.0 op het ministerie van VWS. Namens onze organisatie mocht ondergetekende de handtekening plaatsen.

De zorg in Nederland is verantwoordelijk voor 7% van de CO2-uitstoot, 4% van het afval en 13% van het grondstoffenverbruik. De productie, het transport en de afvalverwerking van medische producten veroorzaken een groot deel van deze uitstoot. Met het ondertekenen van de Green Deal ondersteunt Star-shl de beweging naar een meer duurzame zorg: minder verspilling, vervuiling en uitstoot in de zorg. 

Jeroen Bos.” Met trots kunnen we vandaag zeggen dat we deelnemen aan deze inspanningen vanuit de zorgsector. Voor ons is deze ondertekening meer dan symbolisch; het laat onze daadwerkelijke betrokkenheid bij het vormgeven van duurzame diagnostiek zien. Het betekent voor ons ook dat wij duurzaamheid integreren in onze bedrijfsstrategie.

Tevens is Star-shl lid van de ‘Branchevereniging voor duurzaamheid in de zorg’ namelijk het Milieu Platform Zorgsector (MPZ). Dit platform helpt de zorg te verduurzamen. 

untutle.png

Benieuwd waar wij mee bezig zijn? Via onderstaande links meer over duurzaamheid bij Star-shl.

Vragen voor duurzame diagnostiek? Mail ons!

Schermafbeelding 2024-01-17 om 08.42.02.png
Schermafbeelding 2024-01-17 om 08.41.36.png