Feestelijke opening van kinderkamer in Breda

9 juli 2024

Bijna elk kind vindt bloedprikken spannend. Bij Star-shl begrijpen we dat. Daarom hebben we sinds kort speciale kamers voor bloedafname bij kinderen. Met een speelse inrichting en met medewerkers die hiervoor getraind zijn door het Sophia Kinderziekenhuis. Er is alle tijd, aandacht en afleiding. De eerste feestelijke opening vond 3 juli j.l. plaats in Medisch Centrum Westerhage in Breda. Op de Ignatiusstraat is er al langer een vergelijkbare kinderkamer en binnenkort volgen meer locaties.

Prikangst is angst voor prikken met een injectienaald

Maar liefst 1 op de 3 volwassenen in Nederland heeft er in meer of mindere mate last van. Eén op de duizend Nederlanders heeft een extreme variant van prikangst en mijdt elke prik. Hierdoor wordt soms zorg vermeden. Dat is natuurlijk geen wenselijke situatie. Prikangst bij volwassenen is niet zelden het gevolg van een traumatische ervaring op kinderleeftijd. Voor Star-shl genoeg redenen om extra aandacht te gaan besteden aan kinderen.

Afleiding en aandacht

De kinderkamers zijn ontworpen met kleuren en speelse elementen die de verbeelding van het kind prikkelen. Deze zorgen voor afleiding tijdens de bloedafname. De medewerkers bloedafname zijn door de training uiterst bekwaam in het omgaan met kinderen, zowel emotioneel als fysiek. Ze zorgen ervoor dat de bloedafname zo comfortabel mogelijk verloopt.

In goede handen

Eefje Verschuuren (sectordirecteur bloedafname en medische logistiek): "Alles wat we doen bij Star-shl, staat in het teken van mensen. Ons doel is om iedereen, ongeacht hun levensfase of omstandigheden, de best mogelijke ondersteuning te bieden. Kinderen hebben hierbij onze extra aandacht. Voor hen en hun ouders of verzorgers willen we een geruststellende en veilige omgeving creëren.”

Feestelijke opening

In het bijzijn van enkele kinderen en in aanwezigheid van Ronald Roothans, de huisarts van het Medisch Centrum Westerhage, is de kinderkamer in Medisch Centrum Westerhage op feestelijke wijze geopend. Eefje Verschuuren en Jolanda van Riel (teamleider bloedafname) hebben samen met Sophie (9 jaar) het lintje doorgeknipt (zie foto). Iedereen kan hier van maandag tot en met vrijdag van 08.00-11.00 uur terecht voor bloedafname, een afspraak maken is niet nodig. Adres: Muizenberglaan 13 in Breda.

Uitbreiding naar meer locaties

Bij Star-shl zijn we ervan overtuigd dat jonge patiënten de aandacht verdienen die ze nodig hebben, en dat goede zorg beschikbaar moet zijn voor iedereen. Daarom breiden we deze dienstverlening de komende tijd steeds verder uit, waarbij in het begin de meeste focus ligt op de regio’s West-Brabant en Zeeland. Onder andere de bloedafnamelocaties in Oosterhout en Etten-Leur krijgen binnenkort ook een kinderkamer.

2024 - feestelijke opening kinderkamer breda.jpg

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Volg dan een van de volgende linkjes: