Let op: er worden vanaf 23 maart vanuit Kompas alleen oproepbrieven verstuurd voor de dienst Geneesmiddelen en Trombose. Overige diensten in Kompas zijn tijdelijk stopgezet i.v.m. het Corona virus. Star-shl volgt hierin de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM.

Doelgroep
Alle patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (HVZ) en/of nierschade die geen diabetes hebben. Voor diabetespatiënten is er de dienst diabetesbewaking.

Oproepfrequentie
De huisarts kan de patiënt aanmelden voor deze bewakingsdienst. Dit houdt in dat de patiënt elk jaar of elk half jaar wordt opgeroepen voor een bloedonderzoek. Bloedonderzoeken worden verricht op basis van de NHG standaard CVRM en de LTA chronische nierschade. Rapportages van deze onderzoeken worden electronisch teruggekoppeld aan de huisarts.

Patiënt
Door middel van een brief verzorgt Star-shl de oproepen aan de patiënt voor bloedafname. In deze brief staat tevens het verzoek om een controle afspraak te maken bij de huisarts. Controles kunnen door huisarts of praktijkondersteuner worden uitgevoerd.

Rapportage
Cumulatieve rapportages worden dagelijks verstuurd.